Blog

5 ok, amiért Pécs tökéletes belföldi desztináció

A COVID miatt kialakult szituáció két nyaralási tervünknek is keresztbe tett, így maradt a belföldi utazás: adott volt egy hét szabadság szeptemberben, amit mindenképp szerettünk volna egy szép helyen, aktívan eltölteni, így felütöttük a szállás.hu-t, a bookingot és az AirBnb-t, hogy ugyan hol találunk még olcsón viszonylag normális szállást? Végül több irányú keresgélés után az AirBnb-n lett a befutó egy stúdiólakás. Sosem gondoltam volna, hogy idén még itt kötök ki, de megszületett a last minute utazás terve: irány Pécs! A továbbra kattintva pedig elárulom, miért volt tökéletes döntés idejönni.

“5 ok, amiért Pécs tökéletes belföldi desztináció” olvasásának folytatása
Hírdetés

A nyugalom szigetei: 5 tó Magyarországon, 5 jó élmény 2020-ban

Az idei nyár nálam nem bővelkedett túl sok izgalomban, nem vettem a nyakamba az országot, és nem sikerült eszméletlenül megtámogatnom a dübörgő hazai turizmust. Ez most egy ilyen melósabb év, igazából nem is baj, hogy pont egybeesik a vírusos hercehurcával: így több szempontból nehéz és megterhelő, azonban kevésbé fáj, hogy nem tudok menni szabadon, ahova csak szeretnék. Szerencsére akadtak lelassulós napok, 1-1 kisebb kirándulást sikerült bepasszírozni a menetrendbe. És hogy mi volt a közös ezekben? Nem csak Szlovéniában, de Magyarországon is tóparthoz köthető élményektől kaptam idén a legnagyobb löketet.

“A nyugalom szigetei: 5 tó Magyarországon, 5 jó élmény 2020-ban” olvasásának folytatása

Visszatérés az isteni tóhoz: Szlovénia, Bohinj

Isten földet adott az embereknek, azonban munkája befejeztével rájött, hogy megfeledkezett egy kis közösségről, akik csendesen vártak a részükre, nem követelőztek úgy, mint a többi ember. Isten meg akarta jutalmazni őket szerénységükért és türelmükért, ezért úgy döntött, hogy nekik adja a legszebb földet, azt, amelyet eredetileg saját magának különített el. Ez a gyönyörű hely Isten után a Bohinj nevet kapta.*

*szláv nyelveken Isten neve Bog/Boh

“Visszatérés az isteni tóhoz: Szlovénia, Bohinj” olvasásának folytatása

Budapesti programok új szemmel: városnézés, japánkertek, kirándulás, gasztro

Mától két hetes karantén nélkül lehet utazni az Európai Unió országaiba, azonban ezzel a bejegyzéssel még szeretnék kicsit visszatekinteni az elmúlt időszakra. Én eddig is igyekeztem az országot felfedezni, belföldön túrázni, azonban ez majdnem olyan volt, mint külföldre menni: csak nem az ország elhagyása volt a cél, hanem egyfajta kiszakadás Budapestről. Most azonban ebben a lelassult üzemmódban sikerült ismét kicsit turistává válnom a saját városomban – ahol máskor egyébként mindig történik valami – és ismét felfedezni a város azon szépségeit, amelyeket vagy nem ismertem korábban, vagy elmentem mellettük.

“Budapesti programok új szemmel: városnézés, japánkertek, kirándulás, gasztro” olvasásának folytatása

Introvertáltként a világ – Így született @sznyezsinka

Cukor, só és minden mi jó… ezekből az összetevőkből akarták megalkotni a tökéletes kislányokat. De Utonium professzor véletlenül a kotyvalékba kevert még egy alkotóelemet: egy nagy adag bánatot. Így született meg… hát… én.

“Introvertáltként a világ – Így született @sznyezsinka” olvasásának folytatása

Karantélmények: elmélkedés a négy fal között és új projektek

Na, még mindig olyan jó az a home office? Mikor március elején írtam egy összefoglalót otthoni munka témában, még nem gondoltam, hogy az élet, amit elkezdtem kialakítani magamnak fenekestől felfordul, és az albérletből – és az „irodámból – börtön lesz.

“Karantélmények: elmélkedés a négy fal között és új projektek” olvasásának folytatása

Utazós bakancslistám: néhány hely, ahová el szeretnék jutni egyszer

Hát nekem meg mi bajom van, hogy tombol a koronavírus, mindenki karanténba került #maradjotthon, meg tolja a home office-t, erre kijövök egy ilyen blogbejegyzéssel? Hát nem szégyellem magam, hogy ilyen „first world problem” témakörrel jövök világjárvány idején? Hogy tudok most ilyesmire gondolni?

“Utazós bakancslistám: néhány hely, ahová el szeretnék jutni egyszer” olvasásának folytatása

Home office, szabadúszás, vállalkozás, avagy pizsiben ülök itthon egész nap?

2019. augusztus 21-én elkezdődött az új életem: egy olyan élet, amire már nagyon-nagyon vágytam. Azt hiszem, 14 évesen találtam ki, hogy fordító és tolmács leszek, ebből az előbbi valósult meg, mivel rájöttem időközben, hogy a tolmácsoláshoz valami ufó aggyal kell rendelkezni, meg amúgy is jobban szeretem a szövegeket, mint face-to-face prezentálni. Egy időben idegenvezető is szerettem volna lenni, bár nem tartott sokáig ez a fellángolás: egészen pontosan az első angliai utamig, ahol rájöttem, hogy én vagyok az utolsó ember a földön, akinek türelme lenne egy 40 fős csoportot terelgetni, ráadásul az emberek fele oda se figyel rád rendesen. Azóta egyébként idegenvezetői ambícióim megmutatkoztak egy-egy ritka alkalommal, mikor couchsurfingen összeszedtem egy ukrán majd egy amerikai csajt és kalauzolgattam őket Budapesten. Majd Moszkvában összeszedtük egymást Romannal és Nastyával, akiknek szintén tudtam itthon újat mutatni, mikor Moszkva után Budapesten is találkoztunk.
Immár eltelt több mint félév, és szeretném kicsit összegezni az eddigi tapasztalataimat.

“Home office, szabadúszás, vállalkozás, avagy pizsiben ülök itthon egész nap?” olvasásának folytatása

Új kedvenc országom van? Avagy egy hétvége Szlovéniában

Az előző bejegyzésben már pedzegettem, hogy 1-2 napos, hétvégi utazás esetén nem tervezünk repülni, inkább a környező országokban és belföldön lófrálunk, hiszen van BŐVEN mit megnézni. Részben emiatt esett a választásunk Szlovéniára, és azt kell, hogy mondjam, teljesen odáig vagyok ezért a kis országért és már holnap visszamennék.

“Új kedvenc országom van? Avagy egy hétvége Szlovéniában” olvasásának folytatása

Tényleg az számít, hogy hány országban jártál?

Szeretem az Instagramot. A kreatív, vizuális típusok Mekkája – meg a magamutogató embereké. Tudom, divat szidni, de én úgy vagyok vele, hogy még mindig én válogatom meg milyen tartalmakat fogyasztok és kiket követek. Ha valaki/valami rossz érzést kelt bennem akkor szimplán továbbállok. És akkor térjünk a poszt témájára: az én profilom kevesebb, amiért nem járok folyton egzotikus helyeken és kevesebb, mint 20 országban jártam?

“Tényleg az számít, hogy hány országban jártál?” olvasásának folytatása